Amore Mio sports yacht is te water gelaten

Amore Mio sports yacht is te water gelaten

1024 768 Roger Horn

Liefhebbers van watersport en motorjachten zoals Roger Horn hebben onlangs een mooi moment beleefd, toen de Amore Mio te water werd gelaten. Het gaat om Sports Yacht YN 17145, alias Project Nectro. Het schip heeft de naam Amore Mio meegekregen en werd onlangs te water gelaten. Dat gebeurde bij Heesen Yachts in Oss, een belangrijke speler in de markt voor superjachten. De ceremonie werd privé gehouden, waardoor we bovendien niet weten wie de eigenaar is en wie er aanwezig waren bij de doop van dit prachtige jacht.

Grootste en meest krachtige sports yacht

De Amore Mio is het grootste Sports Yacht dat ooit gebouwd werd. Bovendien is het een zeer krachtig schip, dat zonder moeite op hoge snelheid door het water kan snijden. Roger Horn is liefhebber van dergelijke grote jachten, al geeft hij er de voorkeur aan om rustig over het water te kabbelen onder het genot van een hapje en een drankje. De Amore Mio meet 45 meter aan lengte en heeft 2 sterke dieselmotoren aan boord. Samen slagen ze erin om het schip met een snelheid tot 30 knopen te verplaatsen, een zeer hoge snelheid voor een dergelijk groot en luxe jacht.

Ontworpen door Omega Architects

De Amore Mio werd ontworpen door Omega Architects. Het interieur komt voor rekening van Cristiano Gatto. Eind januari zal het schip worden overgedragen aan de eigenaren, tot die tijd heeft de werf nog de kans om de puntjes op de ‘i’ te zetten en te zorgen voor een perfect schip waarop het de eigenaren aan niets zal ontbreken. Roger Horn kijkt uit naar het moment waarop hij het schip ergens in bijvoorbeeld de Franse wateren kan zien. Of we daar tegen die tijd iets van zullen horen valt te bezien, het lijkt erop dat we de Amore Mio niet veel in de publiciteit zullen gaan zien.

Leave a Reply