Heesen Yachts presenteert nieuw schip NOVA

Heesen Yachts presenteert nieuw schip NOVA

640 360 Roger Horn

Heesen Yachts staat bekend om de prachtige schepen, hoogwaardige afgewerkt en met een geweldige statuur. De jachtenbouwer heeft opnieuw een prachtig stukje werk afgeleverd, met de NOVA. Roger Horn begeeft zich graag op het water en houdt uiteraard het meest van deze prachtige superschepen, die voor een groot deel afkomstig zijn uit Nederland. Heesen Yachts heeft het schip overigens in Monaco gepresenteerd, tijdens de Monaco Yacht Show. Dat was de ultieme gelegenheid om het schip aan iedereen te laten zien, een schip dat gebruik maakt van een hybride aandrijving.

Roger Horn en watersport

Roger Horn houdt de ontwikkelingen binnen de watersport goed in de gaten, al was het maar omdat hij er zelf van houdt om op het water te zijn. Schepen als de NOVA van Heesen Yachts komen bovendien niet elke dag voorbij, waardoor het de moeite waard is om daar even wat langer bij stil te staan. Het schip meet 49,80 meter en is daarmee behoorlijk lang. Daarnaast is het schip van alle gemakken voorzien en zorgt de hybride motor zelfs voor een laag verbruik. Wat dat betreft is de hybride aandrijving een trend die we zowel bij auto’s als bij schepen zien.

Schip van aluminium

Het schip van Heesen Yachts is verder volledig gemaakt van aluminium, er is geen ander zwaarder materiaal aan te pas gekomen. Dat betekent dat de boot een laag gewicht kent, terwijl er aan de andere kant meer dan voldoende power beschikbaar is. De boot kan zich op een behoorlijk zuinige manier voortbewegen, interessant voor de verhuur. Roger Horn heeft aangegeven de ontwikkelingen verder graag te blijven volgen, hij houdt van dergelijke schepen en de klasse die Nederland daarmee op het internationale toneel kan laten zien. We blinken als klein land namelijk uit in het bouwen van luxe schepen waarop het aan niets ontbreekt.