KNRM Scheveningen oefent door kerstbroden te bezorgen

KNRM Scheveningen oefent door kerstbroden te bezorgen

1024 636 Roger Horn

De KNRM Scheveningen heeft net voor de kerst een grote oefening gehouden, waarbij het tevens de kans heeft gegrepen om op zee kerstbroden uit te delen. Tijdens de oefentocht werden er kerstbroden aan boord genomen, om die uit te kunnen delen aan de koopvaardijschepen die in het ankergebied voor Scheveningen lagen. Op die manier heeft de KNRM Scheveningen een oefening kunnen combineren met een leuke en lekkere actie, een initiatief dat Roger Horn enorm aanspreekt en zeer kan waarderen.

Oefentocht in combinatie met kerstbroden bezorgen

De KNRM Scheveningen houdt regelmatig oefeningen, bijvoorbeeld om bijzondere situaties of juist de gevallen die veelvuldig voorkomen te oefenen. Deze keer werd er besloten om daarnaast een aantal kerstbroden aan boord te nemen, zodat het tijdens de oefening mogelijk was om daarnaast iets leuks te kunnen betekenen voor de schepen waar zij naartoe voeren. Het is een eenzame tijd op de schepen voor de kust, vandaar dat de KNRM Scheveningen het idee had dat het leuk zou zijn om wat kerstbroden te gaan brengen. Op die manier kon ook de bemanning op de schepen genieten van wat kerst aan boord, om de tijd iets minder eenzaam te maken en daarnaast goed te kunnen oefenen.

Vaak voorkomende situaties oefenen

De KNRM Scheveningen oefende een aantal veel voorkomende situaties, om die zo effectief en effici├źnt uit te kunnen voeren op het moment dat er daadwerkelijk wat aan de hand is. Het ging onder andere om het langszij gaan en aan boord gaan bij grotere schepen. Volgens de KNRM Scheveningen kunnen zij dit niet vaak genoeg oefenen. Het komt vaak voor en dient daarom vlekkeloos te verlopen. Roger Horn vindt het mooi om te zien dat de KNRM Scheveningen erin slaagt om een oefening met een dergelijke leuke actie te combineren.

Leave a Reply