Lauwersoog voert belangrijke verbeteringen watersport door

Lauwersoog voert belangrijke verbeteringen watersport door

640 425 Roger Horn

Lauwersoog voert een aantal belangrijke verbeteringen door, die onder andere de watersport in het gebied sterk ten goede komen. De plaats heeft bijvoorbeeld besloten om de kade te verlengen en de buitendijkse jachthaven te moderniseren. Daarnaast komt er een drijvende steiger voor recreatievissers. Deze verschillende elementen zullen er samen voor gaan zorgen dat de watersport op Lauwersoog een behoorlijke boost krijgt. Ook Roger Horn is daar blij mee. Hij komt er niet regelmatig, maar ziet wel graag ontwikkelingen op dit gebied in Nederland.

Belangrijke kadeverlenging trekt nieuwkomer

Er is onder andere sprake van een kadeverlenging op Lauwersoog, die er nu al voor heeft gezorgd dat men er een nieuwkomer kan verwelkomen. Het gaat om scheepstakelbedrijf NG Shiplift. Er komt een kraan te staan met een hijscapaciteit van 220 ton. Dat betekent dat het de grootste mobiele kraan van Nederland wordt, een belangrijk eerste succes voor Lauwersoog. De kade wordt er 250 meter langer om nog meer bedrijven aan te kunnen trekken. Dankzij de mogelijkheden op het gebied van recreatie bestaat er tevens een mogelijkheid om het toerisme verder uit te breiden in het gebied.

Roger Horn ziet groeimarkt aangeboord worden

Roger Horn ziet een groeimarkt aangeboord worden, het zijn de scheepsbouwer NG Next Generation Shipyards en de garnalenhandelaar HendrikSon die de handen ineens slaan. Zij laten de botenlift bouwen in Italiƫ. Vanuit de locatie op Lauwersoog willen ze een groeimarkt aan gaan boren op het gebied van de reparatie en het onderhoud voor vissers- en recreatieboten. Daarnaast moeten ook bevoorradingsschepen en windmolens er terecht kunnen. Dit laatste is interessant, vanwege de offshore-windparken die op de Noordzee komen. Roger Horn is blij om te zien dat Lauwersoog een dergelijke ontwikkeling doormaakt, die tal van nieuwe deuren zal openen.