Maritieme arbeidsmarkt zal flink veranderen

Maritieme arbeidsmarkt zal flink veranderen

1024 681 Roger Horn

Roger Horn geldt als liefhebber van grote jachten en de watersport, wat dat betreft heeft hij interesse in de maritieme wereld. Dat geldt uiteraard allereerst voor de schepen zelf, maar ook de ontwikkelingen daar omheen volgt hij wanneer hij de mogelijkheid heeft. We zitten inmiddels een paar weken in 2016, het lijkt daarom een goed moment om te kijken naar de ontwikkelingen binnen de branche. Met name de maritieme arbeidsmarkt zal er in 2016 flink anders uit gaan zien, Roger Horn ziet net als anderen dat er meer certificeringen nodig zijn en de markt zal gaan veranderen.

Certificering van werknemers

Het is sinds 2016 op basis van de STCW2016 verplicht om veel meer certificeringen te voeren. Bedrijven als Abis Shipping en Atlas Professionals hebben aangegeven dat zij zich nog meer gaan inzetten op de ontwikkeling van werknemers. Zij kunnen cursussen en trainingen gaan volgen om hun kennis op peil te brengen. Ook IHC Merwede Holding BV en Damen Shipyard Group kiezen ervoor. Zij willen er door middel van Talent Management voor gaan zorgen dat liefhebbers als Roger Horn in Nederland kunnen blijven genieten van een markt die op het hoogste niveau mee kan draaien.

Roger Horn ziet grote veranderingen aankomen

Roger Horn ziet dat er behoorlijke veranderingen op komst zijn, iets dat ook Offshore Energy al een tijdje aangeeft. Het bedrijf is van mening dat de crisis inmiddels achter de rug is, waardoor mensen weer durven te bewegen en de arbeidsmarkt zal gaan veranderen. De vraag naar hoogopgeleid personeel neemt toe en zij die zich wensen te ontwikkelen kunnen gemakkelijk stappen verder komen. Roger Horn hoopt vooral dat dit er op de lange termijn voor zorgt dat Nederland op het hoogste niveau mee kan blijven spelen.

Leave a Reply