Over Roger Horn
Lees hier meer informatie over Roger Horn

Roger Horn en zijn jeugd

Roger Horn is in 1963 geboren in een woonboot aan de Brouwersgracht in Amsterdam. De Brouwersgracht is één van de meest tot de verbeelding sprekende gracht van Amsterdam en ooit uitgeroepen tot de mooiste straat van Amsterdam. Al in het begin van de jeugd van Roger Horn is de enorme liefde en passie voor watersport ontstaan. Als klein kind zag hij de mooiste motorjachten en zeilboten, afkomstig uit verschillende landen, voorbijvaren. Hieruit is de levensdroom van Roger ontstaan: zelf ook de wereld rondreizen in een zeilboot of motorjacht.

Roger Horn en zijn eerste sloep

Toen Roger Horn 13 jaar oud was kocht hij voor zichzelf een koningssloep waarmee hij de grachten van Amsterdam afspeurden. Tijdens deze tochten viste Roger regelmatig op aal, een overheerlijke vissoort die recentelijk dreigt uit het sterven. Daarom is Roger Horn van mening dat de schoonheid elders op de wereld gevonden moet worden, en dat dit ideaal te ontdekken is op een zeilboot of motorjacht. Op zijn 20e zeilde Roger voor het eerst met een zeilboot, genaamd de Flytour van Honda, een langere afstand naar Texel. Dit was een begin van de vele zeiltochten die Roger gedurende zijn leven in Nederland & Europa heeft afgelegd.

Roger Horn en zijn tocht naar Bilbao

De verste tocht dat Roger heeft afgelegd was naar Bilbao in Spanje. Roger bestempelt zijn zeiltocht naar Bilbao als het mooiste moment van zijn leven. De reis van het regenachtige Nederland naar het zonnige- en tropische Bilbao was een eye-opener voor Roger. Roger Horn: “Toen we langs de kust van Frankrijk zeilden kon ik mijn ogen niet geloven. De combinatie van de prachtige omgeving, en het eindeloze gevoel van vrijheid op de zeilboot, gaf mij kippenvel”. Na de tocht naar Bilbao is de passie om de wereld over te zeilen alleen maar toegenomen bij Roger.

Roger Horn en zijn doel met deze website

Na de zeiltocht van Roger is de passie van Roger verbreed naar de prachtige motorjachten die hedendaags op de markt worden gebracht. Om zijn passie met watersport en motorjachten te delen, heeft hij deze website opgericht. Roger hoopt met deze website andere watersport liefhebbers te informeren en te entertainen. Daarnaast hoopt Roger ooit een verslag te kunnen schrijven van zijn levensdroom: rondzeilen over de wereld.