Roger Horn enthousiast over Amore Mio

Roger Horn enthousiast over Amore Mio

1024 768 Roger Horn

Roger Horn is liefhebber van grote jachten, hij is zelf regelmatig op het water te vinden en houdt de ontwikkeling van andere sports yachts dan ook graag in de gaten. Onlangs werd het Sport Yacht YN 17145 te water gelaten, ook wel bekend als Project Nectro. Het gaat om het yacht Amore Mio, een zeer krachtig en groot schip dat goed aangeeft hoe ver we in Nederland zijn binnen deze tak van sport. Het schip werd te water gelaten tijdens een priv├ęceremonie bij Heesen Yachts in Oss, waar de eigenaren de kans hadden om het schip te dopen.

Grootste en meest krachtige sports yacht

De Amore Mio is het grootste en meest krachtige sports yacht ooit in Nederland gebouwd, wat dat betreft is het een unicum dat er zoiets bijzonders te water is gelaten. Roger Horn kon er helaas zelf niet bij aanwezig zijn, maar hoopt het schip op den duur wel een keer in het water tegen te komen. Het schip meet een lengte van 45 meter en heeft twee sterker dieselmotoren aan boord. Deze bieden de mogelijkheid om met een snelheid tot 30 knopen te varen, zeer behoorlijk voor een schip met dergelijke afmetingen.

Christiano Gatto en Omega Architects

De Amore Mio werd van binnen ontworpen door Cristiano Gatto, het was Omega Architects dat tekende voor de buitenkant van het schip. Het yacht wordt eind januari officieel aan de eigenaren hiervan overgedragen, tot die tijd heeft de scheepsbouwer de kans om eventuele kinderziektes te herstellen en er daarmee voor te zorgen dat het de eigenaren tijdens het varen aan niets zal ontbreken. Roger Horn houdt het in ieder geval goed in de gaten en zou vanuit zijn passie graag een eerste tochtje op dit prachtige sports yacht maken.

Leave a Reply