Spindrift en IDEC Sport goed op weg voor hun recordpoging

Spindrift en IDEC Sport goed op weg voor hun recordpoging

1024 678 Roger Horn

De trimarans Spindrift en IDEC Sport zijn goed op weg binnen het recordpoging, ze liggen bijna 200 mijl voor op het huidige record. Bovendien is er een kaartje gemaakt van de huidige stand van zaken ten opzichte van het record, zodat meer mensen de mogelijkheid hebben om de ontwikkelingen te volgen. De beide boten varen sinds de breedtegraad van Zuid-Portugal zonder van boeg te hoeven veranderen in een rechte lijn naar het zuiden. Dankzij de snelheid van meer dan 30 knopen (zo’n 55 kilometer per uur) hebben ze een flinke voorsprong op kunnen bouwen. De IDEC is een relatief kleine boot terwijl de Spindrift veel groter is, al is daar tot nu toe weinig van te merken in de resultaten.

Roger Horn volgt de ontwikkelingen

Roger Horn houdt van de zeilsport en is daarom verheugd te zien dat de recordpoging tot nu toe goed verloopt. Het is volgens hem aan de andere kant van belang om er rekening mee te houden dat de poging nog een behoorlijke tijd zal duren. De ontwikkelingen zien er goed uit, maar het is volgens Roger Horn altijd van belang om niet te vroeg te juichen.

Amateurkaartje met de boten en het record

Het valt op dat er meer mensen in Nederland met de recordpoging bezig zijn, iets dat bijvoorbeeld blijkt uit een amateurkaart die er is gemaakt van de huidige stand van zaken. Het is daarop mogelijk om de beide boten in de gaten te houden, net als de stand van de boot tijdens het huidige record. Aan de hand daarvan is het mogelijk om zelf in te schatten of ze het record zullen gaan halen. De volgers kunnen de ontwikkelingen op de voet volgen, iets waar ook Roger Horn graag gebruik van maakt als liefhebber van de zeilsport in het algemeen.