Voorlopig geen maatregelen blauwalg Kralingse Plas

Voorlopig geen maatregelen blauwalg Kralingse Plas

1024 768 Roger Horn

Haast ieder jaar ontwikkelt zich blauwalg in de Kralingse Plas, waardoor het in het voorjaar niet altijd mogelijk is om daarin te zwemmen. Roger Horn geldt als een liefhebber van de watersport in het algemeen en is daarom van mening dat we daar in Nederland zoveel mogelijk mogelijkheden voor zouden moeten hebben. Het Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard zal voorlopig geen maatregelen nemen om de Kralingse Plas vrij van blauwalg te maken, waardoor het risico bestaat dat dit er tegen de zomer nog altijd in zal zitten.

Roger Horn liefhebber van de watersport

Roger Horn geldt als liefhebber en houdt er in zijn vrije tijd van om het water in te gaan. Hij is werkzaam binnen het vastgoed in Amsterdam en heeft op het gebied van werk daarom geen connectie met bijvoorbeeld de Kralingse Plas. Toch is hij van mening dat hoogheemraadschappen en bijvoorbeeld gemeenten alles in het werk moeten stellen om recreanten de mogelijkheid te bieden te genieten van de watersport. Indien er inderdaad geen maatregelen worden genomen tegen de blauwalg is de kans groot dat het tot de zomer niet mogelijk zal zijn om in de Kralingse Plas te zwemmen.

Onderzoek naar de oorzaak van het ontstaan

Roger Horn is aan de andere kant verheugd dat er in ieder geval een onderzoek naar de oorzaak van het ontstaan plaats zal vinden. De PvdA en VVD zijn het op dit moment niet eens over de juiste aanpak, wel hebben ze de overtuiging dat het verstandig is om de oorzaak te laten onderzoeken. De gemeente Rotterdam kan op basis daarvan vervolgens mogelijk een besluit nemen over de aanpak daarvan. Tot die tijd zullen Roger Horn en andere liefhebbers voorlopig een andere plaats voor waterrecreatie moeten zoeken, bijvoorbeeld elders in Rotterdam of wellicht in Amsterdam.

Leave a Reply